Wáááoooo hatás apróságokkal

A jelenlegi helyzetben a szükség nagy úr. És valljuk be, a ráérősség is. Sokan vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy megtehetik, hogy otthonról dolgozzanak. És minél többet vagy otthon, minél több időd van filózni, annál jobban látod, hogy mi hiányzik még a lakásból, mit kellene lecserélni vagy felfrissíteni. Igen ám, de az üzletek többsége nincs, vagy csak korlátozottan van nyitva. Nincs mit tenni, rászánod magad az online vásárlásra, még akkor is ha esetleg eddig idegenkedtél tőle vagy aggályaid voltak vele kapcsolatban. De mi van ha elakadsz valamivel? Jól jönne egy hozzáértő útmutatása, de a jelenlegi helyzetben (érthető módon) nem szívesen érintkezel idegenekkel, főleg nem szívesen engeded be az otthonodba. Aggodalomra semmi ok, a lakberendezési tanácsadás online is tud működni!

Munka közben

Így volt ezzel a fiatal házaspár is, akik a nem rég felépült gyömrői házuk csínosításával kerestek meg. Hamarosan érkezik az első gyerkőc, így nem nagyon van vesztegetni való idejük. Korábban esküvői dekorációjuk megtervezésével bíztak meg, így volt szerencsém megismerni a pár kifinomult, elegáns ízlését.

Első körben amerikai konyhás nappalijuk dekorálása volt a feladat. Ami már adott volt: szép, világos barna burkolat, fehér falak, fehér, picit vintage beütésű konyhabútor világos barna munkalappal, bézs alapon halvány maiolica mintás csempével és bézs bárpult székekkel.

A már meglévő konyha. Még nincs teljesen kész, de már jól látható az elegáns és vintage vonal.

A nappaliban pedig adott volt az élénk zöld sarokkanapé, bézs függöny , arany lámpa és a kis asztali lámpa (az étkező asztalon), amik szerelem darabok voltak, így jelentősen meghatározták a kialakítandó stílust. Az étkező asztal és a székek, valamint a dohányzó asztal cserélve lesz a későbbiekben, de erről majd egy másik körben beszélünk. A fókuszpont most a nappali volt.

A konyha-étkező a nappaliból szemlélve. Az étkező rész véglegesítése még várat magára.

A pár a vintage konyhát elegáns elemekkel szerette volna ellensúlyozni a nappaliban, de úgy, hogy a helyiség két része összhangban legyen, az összkép pedig elegáns, fiatalos, vidám legyen. “Gombhoz a kabátot” módszernek hívom, amikor egy (esetleg) kisebb dologhoz kell igazítani a nagy egészet, kb mindent. A jelenlegi “gombunk” a meghatározó színű kanapé és az arany lámpa volt. Először a lámpára kattantam rá, mivel az arany is egy figyelemfelkeltő szín, és egymagában hagyni picit értelmetlen lenne, így mindképp szerettem volna más arany kiegészítőt is a helyiségbe.

Hiper elegáns nappali lámpa, ami a tervezés kiindulási eleme volt.

Így kerül majd az arany, hasonló stílusú és formavilágú belógós lámpa a leendő étkező asztal fölé. Arany, virág formájú kis tükör a falra a kanapé fölé, és kerek, kalitka szerű dohányzóasztal szett a fekete helyére.

A kis asztali lámpának is mindenképp helyet kellett találni a nappaliban, így terveim szerint a kanapé mellé kerül majd egy elegáns, arany lábú kis asztalka is. Ezekkel az elemekkel terveztem elegánssá tenni a teret, ami ugye a kérés is volt. Viszont mindig figyelni kell, hogy nehogy túlzásba essen az ember, mert az agyoncsapja a végeredményt. Különösen figyelni kell az egyensúlyra, ha már jelen van egy teljesen más stílus is a helyiségben, esetünkben a vintage.

Jelenlegi konyha, étkező, nappali.

A pár szeretett volna egy nagy, színes vászonképet a kanapé főlé, és egy hozzá passzoló, vidám szőnyeget. Itt is óvatira kellett venni a figurát, hiszen a túl sok, túl élénk szín egyvelegből egy óriási katyvasz is tud lenni. Hosszas keresgélés után és több verzió közül végül az újabb szerelem, a színes szőnyeg lett az, amihez igazítani kellett a képválasztást. A legvégére maradtak a párnák, amikkel a szőnyeg és a kép színeit akartam “felvinni” a kanapéra.

Szóval, így néz ki a nappali jelenleg:

A nappali aktuális állapota, ezt kellett kicsit felturbózni.

Végül ez a kép állt össze a fejemben. Ez nem csupán hangulati montázs, hanem a ténylegesen kiválasztott elemeket tartalmazza. Vagyis ilyen lesz a nappali:

Montázs a ténylegesen kiválasztott bútorokból, kiegészítőkből.

Ez volt első, online lakberendezési tanácsadásom története. Nem jártam egyszer sem a házban, csupán a kapott képek és a pár instrukciói alapján dolgoztam. Remélem te is olyan kíváncsian várod az “Utána” képeket, mint én, és remélhetőleg hamarosan tudom is velük frissíteni a bejegyzést!

Megosztás