Skandináv eklektikusság – 1. rész

Sokunknak lehet mostanság van ideje olyan dolgokra, amiket eddig hanyagoltuk vagy halogattuk. Az egyik ilyen dolog általában otthonuk szépítése. A tavasz érkeztével sokan szeretnek megújulni testben, lélekben, vagy akár a minket körülvevő dolgok által.

Hasonlóan vélekedett az a fiatal pár is, akik a hirtelen ölükbe pottyant rengeteg szabadidőt hasznosan szerették volna tölteni, így nekiláttak biatorbágyi házuk csinosításához és ehhez kértek tőlem egy kis segítséget, persze csak szigorúan online.

Ha kíváncsi vagy, mi volt az alap állapot, és hogyan jutottunk el idáig, olvass tovább!

Végleges látványterv a leendő párnákkal és képekkel

A nagyon jó ízléssel rendelkező, cuki párról tudni kell. hogy leginkább a skandináv, letisztult vonalat részesítik előnyben. Amerikai konyhás nappalijuk profilját szerették volna kicsit izgalmasabbá tenni teljesen új párnákkal, a konyhában pár képpel és a kanapé mögötti falat beterítő képekkel.

Fiatalos, letisztult amerikai konyhás nappali
A konyha résznél a kevés szabad falfelület miatt kisebb méretű, fekete keretes képek fogják megtörni a fehér felületeket

A konyhai képek kitalálása volt talán a legegyszerűbb feladat, mivel már előválogatták, hogy milyen jellegű képekre gondoltak, a kevés szabad felületből adódóan pedig elég korlátozott volt, hogy hova kerülhet kép. Így már csak le kellett szűkíteni a meglévő kupacból, és tematika szerint elrendezni: a főzőlap környékére étellel, főzéssel kapcsolatos képek, a kávéfőző fölé értelemszerűen teázós, kávézós képek, a mosogató fölé pedig zöldség tematika fog majd kerülni, mind vékony, fekete keretben.

Minden saroknak meg lesz a maga tematikája

Következőnek “a párna témára” vetettem rá magam. Hozzáteszem a meglévőekkel sem volt semmi gond, sőt, de a pár szeretett volna egy kicsit izgibb kompozíciót. Az egyértelmű volt, hogy szeretik a fekete-fehér mintát, a természetes fa dolgokat, valamint a kék, zöld árnyalatait, viszont, ami a fő irányvonalat adta nekem, az az élénk sárga, csinzi fotel volt. A helyiségben sehol nem jött vissza ez a szín, ezért úgy gondoltam a párnákkal “muszáj” lesz becsempészni. Végül a meglévőkből megtartottunk párat, és hozzácsaptunk még jó párat az előbbi szempontokat figyelembe véve.

Az élénk sárga fotelhez sárga párnak dukálnak a kanapéra, csak hogy ne érezze magát egyedül

A végére hagytam a legmelósabbat: a kanapé mögötti kép áradatot. Szerették volna, ha az egész falat beterítik egy kis eklektikusságot csempészve az enteriőrbe. Itt is már előválogatták, amiket szívesen látnának a falon, így egy meglévő, nagy halmazból kellett kiválogatnom azokat, amik színben, stílusban, mintában összepasszolnak, és kitalálni, hogy milyen elrendezésben, milyen kerettel mutatnak a legjobban együtt. A párnak amúgy nemcsak az volt fontos, hogy tetszenek a képek, hanem az is, hogy mindnek legyen valamilyen szimbolikája, kötni tudják jelképesen egy-egy dologhoz, eseményhez, életszakaszhoz, így téve még személyesebbé az enteriőrt. Elrendezés szempontjából valami hasonlóra gondoltak:

Inspirációs kép. Forrás: Pinterest

Így végül a legkisebb, A4-es mérettől egészen a legnagyobb, 50x70es méretig minden kerül majd a falra. Keretek tekintetében pedig három színben maradtunk, amik letisztultságot, modernséget és természetességet sugároznak: fekete, ezüst és fa. Mindhárom szín/anyag többször is megjelenik a helyiségben, így még nagyobb összhangot teremtünk velük. Az pedig, hogy különböző színűek és méretűek, az eklektikusságot hivatott erősíteni. Így fog két elég különböző stílus, a skandináv és az eklektikus egy (remélhetőleg) pofás összhangot alkotni.

A jelenlegi nappali rész

Terveim szerint pedig ilyen lesz az új párnákkal és képekkel együtt:

Végleges látványterv

Amint minden megérkezik hozzájuk és a helyére kerül, frissítem a bejegyzést az ‘Ilyen lett’ képekkel. Már most izgatottan várom, remélem ti is!

És az elkészült mű:

Balázsék nagyon elégedettek a végeredménnyel

Közben született egy második rész is, ami a megvalósítást boncolgatja és amit ITT olvashattok el!

Megosztás